Färja till Helsingör

Att åka färja till Helsingör i Danmark är en upplevelse som många resenärer väljer när de skall besöka Danmark. Helsingör ligger på andra sidan Öresund och kan nås från Helsingborg med en kort färjeresa. På färjan kan man njuta av vacker havsutsikt och avkoppling, och i Helsingör finns det mycket att se och göra, inklusive det berömda Kronborgs slott som inspirerade Shakespeares Hamlet. En färjeresa till Helsingör är ett utmärkt sätt att utforska och uppleva både Sverige och Danmark på samma gång.

Foto: Pixabay 

Det är enkelt att ta sig till Helsingör från Helsingborg genom att åka färja. Resan tar endast 20 minuter och det finns en färja till Helsingör var femtonde minut, vilket innebär att det är lätt att hitta en lämplig avgångstid. Det är också lätt att hitta plats ombord eftersom det alltid finns gott om utrymme på färjan.

Under resan kan man njuta av utsikten, shoppa eller äta på restaurangen. Det är vanligt att många resenärer slår sig ner och avnjuter mat och dryck, samtidigt som de tittar ut över havet. Vissa kvällar finns det även livemusik ombord, vilket kan göra resan ännu trevligare.

Det finns möjlighet att ta med sig en bil, buss eller att gå som fotgängare på färjan till Helsingör. Valet är helt upp till dig. Många människor väljer att ta färjan till Helsingör för att köpa alkohol. Om du tänker göra det är det bra att veta vilka mängder som är tillåtna att ta med sig hem. Per person är det tillåtet att ta med sig 10 liter sprit, 110 liter öl, 20 liter starkvin och 90 liter bordsvin.

Rutten trafikeras av två rederier: Forsea och Sundsbussarna. Antalet passagerare har minskat stadigt sedan Öresundsbron öppnades år 2000, vilket innebär att konkurrensen har ökat. År 2004 hade rutten över 12 miljoner passagerare, men 2011 hade antalet sjunkit till 8,3 miljoner. Trots detta är färjealternativet fortfarande populärt och det är fortfarande det enklaste sättet att ta sig till Helsingör från Helsingborg.

Forsea
De största båtarna till Helsingör

Forsea erbjuder en snabb och pålitlig färjetrafiköverfart mellan Helsingör och Helsingborg. Med en restid på endast 20 minuter och avgångar varje kvart under hela dagen kan resenärer enkelt resa mellan de två städerna.

https://www.forsea.se/
Sundsbussarna
Tura till Helsingör

Sundsbussarna erbjuder en snabb och pålitlig färjetrafiköverfart mellan Helsingör och Helsingborg. Med en restid på endast 18 minuter och avgångar varje timme under hela dagen kan resenärer enkelt resa mellan de två städerna.

https://www.sundbusserne.dk/
resebloggar.info